Home Video Thuisverpleegkundigen van Zonhoven: jullie steun doen ons enorm goed (maar er is...

Thuisverpleegkundigen van Zonhoven: jullie steun doen ons enorm goed (maar er is nog steeds hulp nodig)

1047

Het zijn enorm drukke tijden voor onze thuisverpleegkundigen. Maar het is wel een hart onder de riem dat ook in Zonhoven zo veel mensen een wit laken of een witte doek hebben buiten gehangen, als teken van hun solidariteit. Intussen hebben veel verpleegkundigen die aan huis komen wel nog altijd dringend nood aan het juiste beschermingsmateriaal.

“Ik wil iedereen die van alles gepost heeft, of die een witte vlag heeft buiten gehangen vandaag, heel hartelijk bedanken,” zeggen de thuisverpleegkundigen van Sonuwe in een videoboodschap. “Die steun doet ons enorm veel goed. Het is emotioneel erg zwaar: voor iedereen die op dit moment aan het werk is. Niet alleen voor diegenen die in de medische sector werken, zoals de verpleegkundigen. Ook voor de mensen die aan de kassa zitten, de postbodes of eender wie die vandaag de baan op moet om aan het werk te gaan. Een hele dikke merci voor alle steun.”

Dringend gezocht: beschermingsmateriaal

Tegelijkertijd kampen veel thuisverpleegkundigen wel nog met veiligheidsproblemen. “Het noodzakelijk veiligheidsmateriaal is soms moeilijk vast te krijgen,” zegt verpleegkundige Kelly Bielen, ook namens de thuisverpleegkundigen van Zonhoven. “Helaas worden vandaag woekerprijzen gevraagd. We hebben vooral nood aan alcoholgels, beschermmaskertjes en beschermende handschoenen. Er gebeuren inderdaad heel mooie zaken. Zo heeft het bedrijf Konings ons een voorraad alcoholgel geschonken waarmee we weer even verder kunnen. Er worden mondmaskertjes gemaakt, maar die beschermen helaas niet tegen het huidige coronavirus. Wie thuis nog mondmaskertjes van het type PF2 of PF3 heeft liggen, kan ons daar zeker mee helpen. Beschermende handschoenen zijn eveneens bijzonder welkom.”

“We begrijpen natuurlijk had die beschermmaterialen in de eerste plaats naar de ziekenhuizen gaan,” benadrukt thuisverpleegkundige Kelly Bielen nog . “Maar ook wij komen in eerste lijn in contact met patiĆ«nten. Het is dus echt belangrijk dat we ook veilig kunnen werken. dat is in het belang van ons allemaal.”

Op de website van de gemeente staan de contactgegevens van ‘Zonhoven zorgt’. Via die weg kunnen mensen die beschermmateriaal willen aanbieden, zorgen dat hun steun op de juiste plaats terecht komt.