Home Artikel Hoge luchtdruk !

Hoge luchtdruk !

77


Een krachtige kern van hoge druk trekt via Schotland naar de Oostzee en kan het weer in onze streken bepalen. Door de sterke drukstijgingen krijgen wolken nauwelijks kans om te ontwikkelen. Er wordt echter ook koude landlucht vanuit het noordoosten en later het oosten aangevoerd met lage maxima en tijdens de nacht is er kans op vorst. Eerst zorgt echter een zwakke storing voor veel wolken met nu en dan wat lichte regen.

Vrijdag (20/03) zorgt de zwakke storing voor veel wolken en af en toe valt wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge perioden voor. Het is fris bij maxima rond 8 graden en er staat een schrale noordoostenwind.

Zaterdag (21/03) zijn er zonnige perioden. Tijdelijk komt er meer bewolking opzetten, maar meestal is het droog. Het is eerder fris bij maxima rond 9 graden en er staat opnieuw een schrale noordoostenwind.

Zondag (22/03)  wordt het stralend zonnig weer bij 8 graden. Ook nu zorgt een strakke oostelijke wind voor een schraal gevoel.

Maandag (23/03) is het uitermate zonnig en er komen vrijwel geen wolken voor. Na een koude nacht met algemene vorst, liggen de maxima rond 9 graden. De strakke oostenwind laat het koud aanvoelen.

Dinsdag (24/03) domineert de zon van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. In de ochtend vriest het algemeen, na de middag bereikt het kwik 9 graden. Er staat een strakke oostelijke wind, die het schraal laat aanvoelen.

In de tweede helft van de week komt er stilaan meer bewolking opzetten, maar het lijkt overwegend droog te blijven tot het weekend. Het kwik kan ook wat hoger uitkomen.