Home Video Gezocht: Zonhovense vrijwilligers die willen helpen in Corona-tijden

Gezocht: Zonhovense vrijwilligers die willen helpen in Corona-tijden

640

Het corona-virus zorgt er voor dat we allemaal een poosje binnen moeten blijven. In Zonhoven is dat helaas niet anders. Voor sommige mensen die meer risico’s lopen is het een harde tijd. Daarom wordt gezocht naar vrijwilligers die bereid zijn een handje te helpen.

Burgemeester Johny De Raeve richtte zich in een videoboodschap al tot alle inwoners. Hij wijst op het belang om alle maatregelen tegen het coronavirus na te leven. “Zonhovenaren laten elkaar niet vallen als het moeilijk is. Help elkaar. Ga naar de winkel voor ouderen of mensen met een zwakke gezondheid. Blijf bloed geven. Blijf aan elkaar denken,” laat hij weten.

Schepen van welzijn en lokale economie Frank Vandebeek vraagt om ook echt een handje toe te steken. “Inwoners die hulp nodig hebben kunnen ons dat laten weten. Gelijktijdig zoeken we vrijwilligers die willen helpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om boodschappen doen, medicijnen halen, de hond uitlaten of even bellen om de eenzaamheid te bestrijden.

Via deze link op de gemeentelijke website kun je je vraag om hulp doorgeven, of zelf een vraag om hulp stellen.