Home Artikel Lenteweer !

Lenteweer !

42


Een uitloper van het hoog der Azorgen kan het weer in onze streken bepalen. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, stijgt de luchtdruk opnieuw. De wind komt dan echter uit een oostelijke sector en voert gevoelig koudere lucht aan.


Dinsdag (17/03) is het flink zonnig met slechts enkele hoge wolkenvelden. Soms is de hogere bewolking talrijker, maar de zon blijft meestal aanwezig. Het wordt aangenaam warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 15 graden. De wind is meestal zwak.


Woensdag (18/03) is er veel zon in de ochtend. Later komen er echter meer wolken opzetten, maar het blijft droog. Bij maxima rond 17 of 18 graden wordt het warm. De zuidwestenwind spant aan tot matig.


Donderdag (19/03) makne opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolkenvelden. Vooral na de middag wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Op een enkel drupje motregen na, blijft het echter overwegend droog. De maxima liggen rond 14 graden.


Vrijdag (20/03) overheersen wolkenvelden en tijdens de ochtend is een drupje regen of motregen niet uitgesloten. Nadien blijft het stilaan droog en later in de namiddag zijn er enkele opklaringen. Het wordt gevoelig kouder bij 9 graden. Er staat bovendien een gure noordoostenwind.


In het weekend is de zon opnieuw van de partij. We vertoeven echter in een koudere luchtmassa, waarbij overdag het kwik stagneert op 10 graden. Tijdens de nacht wordt het koud en is er kans op grondvorst. Ook na het weekend blijft het vrij zonnig, maar eerder fris met grondvorst.