Home Artikel Spelers FC Flandria: “help ons plafond komt langzaam naar beneden”

Spelers FC Flandria: “help ons plafond komt langzaam naar beneden”

1612
Marnik Volbragt stut het plafond in de kleedkamer

Technische problemen bij voetbalclub FC Flandria van Termolen in Zonhoven. Het plafond in de kleedkamers is doorweekt en zakt stilaan door. “De schimmelplek boven de douche nemen we er voorlopig nog bij,” aldus bestuurslid Marnik Volbragt.

Hij trok deze week aan de alarmbel bij het gemeentebestuur. “Goed, we hebben als club de vorige legislatuur 20.000 euro gekregen voor de renovatie van onze kantine. Die hebben we ook goed kunnen gebruiken, want we hadden daar echt problemen met het vocht. Nu zit het probleem vooral in de kleedkamers. Grote luxe hoeven we echt niet. Als we al maar een beetje droog en hygiĆ«nisch kunnen zitten is het goed. Maar zoals je ziet wordt het stilaan problematisch. Het plafond begint door te zakken. Ik snap dat een gemeente moet budgetteren en dat we zelf ook een inspanning moeten doen. Maar dit houden we toch echt geen zes jaar meer uit. Helaas lijkt het er op dat we in tegenstelling tot andere clubs geen steun gaan krijgen. Pas op: we wensen iedere club alles toe in Zonhoven. Ik supporter graag mee voor Zonhoven United. Maar hier op Termolen leeft het voetbal eveneens. Na de brand van de voetballokalen aan de Tuinwijk hebben we hier alle spelers opgevangen. En we hebben nog steeds een goed uitgebouwde jeugdwerking. Dat telt toch allemaal mee?”

Schepen van sport Bram De Raeve (Open VLD) erkent dat er geen middelen voorzien zijn voor de lokalen van Flandria Termolen. “Budgettair lijkt het mij niet verstandig om nog veel overheidsgeld te steken in die lokalen,” vrees ik. “Die zijn echt verouderd. Dat zou gewoon niet verstandig zijn. We hebben aan de club voorgesteld om een lokaal te gebruiken op onze sportterreinen aan de Basvelden. Dat lijkt me veel verstandiger.”

Voor FC Flandria is een verhuis echter geen optie. “Wij zijn Flandria van Termolen, en dat willen we zo blijven. Onze grasmat en onze ziel liggen hier,” vindt Marnik Volbragt. “Onze club bestaat al meer dan zestig jaar op Termolen. Het zou zonde zijn als dat op deze locatie moet verdwijnen. We hopen dat de gemeente zich bedenkt of dat we via sponsors alsnog kunnen blijven.