Home Artikel Zonhovens dienstenchequebedrijf past loonnorm maximaal toe: iedereen 1,1 procent opslag

Zonhovens dienstenchequebedrijf past loonnorm maximaal toe: iedereen 1,1 procent opslag

617

Het dienstenchequebedrijf U’nIK uit Zonhoven geeft haar poetshulp en medewerkers uit het strijkatelier allemaal 1,1 procent opslag. Eerder leken de loononderhandelingen binnen de dienstenchequesector afgesprongen. Daardoor dreigde zelfs sociale onrust.

Werkgevers en werknemers binnen de sector hadden tot deze week geen overeenkomst bereikt. Het Zonhovens Dienstenchequebedrijf U’nIK huishoudhulp beslist die onderhandelingen niet langer af te wachten. “Dat betekent voor onze huishoudhulpen en medewerkers in onze strijkateliers dat de gevraagde loonsverhoging van 1,1% binnen is,” zegt Chris Reyntjens, voorzitter van de Raad van Bestuur.“Het klopt, dat de marges binnen onze arbeidsintensieve sector erg beperkt zijn. Maar tegelijk zijn onze medewerkers het kloppend hart van onze organisatie. Bovendien voelen we als vzw niet de hete adem van aandeelhouders in onze nek, wat ons de mogelijkheid biedt sociale doelstellingen na te streven.”