Home Video Vrienden bouwen huis toe met bierbakken: “2.200 euro leeggoed cadeau voor bruid...

Vrienden bouwen huis toe met bierbakken: “2.200 euro leeggoed cadeau voor bruid en bruidegom”

1612

Gewoon een envelopje met wat geld afgeven op een bruiloft is zoooo saai. Met de juiste vrienden kan dat uiteraard veel origineler. Dat vond toch de vriendenkring van bruidegom Koen Beertens uit Zonhoven. Zij bouwden zaterdagavond de volledige gevel van de ‘gelukkige’ toe met bierbakken.

De jongens lieten een zware aanhangwagen met het juiste ‘bouwmateriaal’ aanrukken naar zijn woning aan de Bokrijkseweg in Zonhoven. Terwijl bruid en bruidegom al in de feestzaal zaten, begonnen de vrienden meer dan 600 bierbakken te stapelen. “Beschouw het als een extra laagje isolatie,” gniffelt Joeri Hertogs. Samen met de andere voormalige Chiroleiders, kieperde hij eerst deskundig alle 11.000 bierflesjes uit in de voortuin. Dat zorgde voor een frisse biergeur in de straat. “Of onze maat straks nog binnen geraakt? Goh, we hopen vooral dat hij een sleutel van de achterdeur heeft, want de voordeur zal toch lastig worden. Voor de stevigheid hebben we alles immers goed vast gebonden. Hij zal er wat werk aan hebben. Maar als hij een paar keer heen en weer rijdt naar de brouwer, heeft hij recht op 2.200 euro leeggoed. Toch een mooi cadeau, dachten wij zo? Of hij er gaat mee kunnen lachen? Ik denk het wel. Als ex-chiroleider weet je dat er iets uitgestoken wordt op je bruiloft. Dat hoort er bij.”