Home Video Vernieuwde doortocht Ter Donk officieel geopend

Vernieuwde doortocht Ter Donk officieel geopend

1487

Het lintje van de vernieuwde N72 doortocht door Ter Donk is vrijdagnamiddag officieel doorgeknipt. Omstreeks 16 uur mochten de eerste auto’s over het nieuwe weggedeelte richting Halveweg rijden.

Daarmee komt er een einde aan de maandenlange omleiding via de N74 en de lokale wegen. “Fluvius heeft hier veel werk gehad met het aanleggen van de ondergrondse buizen,” zegt schepen van openbare werken Johan Schraepen (Open VLD). “Maar het resultaat mag er nu toch zijn. We hebben voortaan een rijbaan met een middenberm, gescheiden fietspaden én een verlaagde snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Dat alles zal de veiligheid ten goede komen.” De volgende weken zijn er nog wat kleinere werkzaamheden gepland, maar de grote verkeershinder is nu definitief voorbij.