Home Weer Hoge maxima

Hoge maxima

195


Aan de voorzijde van een storing ten westen van onze regio wordt in een zuidelijke luchtstroming erg zachte lucht aangevoerd. De maxima komen een flink stuk boven de normale waarden uit tijdens het weekend. Uit de overhangende bewolking kan echter soms een drupje regen vallen en later is er ook kans op een bui. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen toe.


Vrijdag (11/10) domineren wolken het weerbeeld en van tijd tot tijd kan er wat lichte regen vallen. Na de middag blijft het meestal droog, maar de wolken zijn hardnekkig. De maxima liggen rond 17 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Zaterdag (12/10) wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Op een lokaal drupje regen na, is het meestal droog. Er staat een matige zuidwestenwind en het kwik kan mogelijk oplopen tot 20 graden.


Zondag (13/10) is het wisselend bewolkt. De zon kan af en toe doorbreken, maar later op de dag zijn er ook enkele regenbuien mogelijk. Het wordt erg zacht bij maxima rond 22 graden. Er staat wel een matige wind.


Maandag (14/10) schuift een storing over onze regio. Wolken domineren en er zijn perioden met regen. Tussendoor komen er ook drogere perioden voor. Het kwik bereikt 19 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Dinsdag (15/10) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er valle enkele plaatselijke buien, maar er zijn ook langere droge perioden. Het wordt koeler bij maxima rond 16 graden.
De volgende dagen zijn de neerslagkansen eerder aan de lage kant. Daarbij is er af en toe ook ruimte voor de zon, al komen er geregeld wolkenvelden voor. De maxima komen stilaan wat lager uit bij gemiddeld 14 graden en de wind doet het een stuk rustiger aan.