Home Artikel Wateroverlast Termolen: onderzoek om water af te leiden naar Bokrijkseweg

Wateroverlast Termolen: onderzoek om water af te leiden naar Bokrijkseweg

690
Vorige week liep onder meer een achterbouw onder water op Termolen

Bij hevige regenval ontstaat nog steeds wateroverlast aan de Molenweg en omgeving in Termolen. “Niet alleen de straat staat dan blank. Ook enkele kelders krijgen water binnen,” zegt Jean Paul Briers van Vlaams Belang.

Hij vroeg maandagavond op de gemeenteraad wat Zonhoven precies gaat doen. “Volgens de info die ik krijg zijn destijds de verkeersplateaus op de Molenweg niet zo verstandig aangelegd,” aldus Briers. “Het lijkt er op dat die het water tegenhouden, en zo juist de overlast in de hand werken.” Schepen Johan Schraepen (Open VLD) liet weten dat er een onderzoekt loopt door de beheerder van het rioleringsnet. “Mogelijk kunnen we het water beter via de riooolbuizen langs lager gelegen Dennenweg en Elsbergweg afleiden in de richting van de Bokrijkseweg. We zijn aan het bekijken of dat het probleem op Termolen kan oplossen. Ik verwacht dat die studie binnenkort afgerond is.”