Home Artikel “Scooterbestuurders misbruiken toeristisch fietspad”

“Scooterbestuurders misbruiken toeristisch fietspad”

826

“Scooterrijders misbruiken het toeristisch fietspad in Zonhoven om te crossen.” Dat blijkt volgens oppositiepartij Vlaams Belang uit de vele klachten die het ontvangt.

“Fietser melden ons dat ze gehinderd worden door dergelijke crossers,” zegt Jean Paul Briers van Vlaams Belang. “Vooral in de buurt van de Houthalenseweg, waar het fietspad echt kaarsrecht is zijn er klachten.” Hij vraagt zich af of het fietspad wel toegankelijk is voor scooters, en of de gemeente niets kan ondernemen voor de veiligheid van de fietsers. Schepen van mobiliteit Frederick Vandeput (Open VLD) laat weten dat op het toeristisch fietspad geen scooters of motorrijders toegelaten zijn. “Dat staat ook duidelijk aangegeven met een verkeersbord.” Hij belooft te overleggen met de politie om eventuele gemotoriseerde crossers van het fietspad te houden.