Home Artikel “We willen van Ter Heide een park maken”

“We willen van Ter Heide een park maken”

619

In Zonhoven werden zondag de eerste vier nieuwe huisjes van ‘Ter Heide’ geopend. In het centrum verblijven mensen met een beperking. “Maar de oude ‘huisjes’ voldoen niet meer aan de noden van vandaag,” zegt directeur Paul Geypen.

“We hebben intussen al verschillende nieuwe, grotere huisjes laten bouwen, met meer oog voor privacy en modern comfort. De vier huisjes die we zondag openden zijn uiteraard nog maar het begin, want op termijn gaan we alle gebouwen vernieuwen. Dat wil dus zeggen dat de oude gebouwen ook allemaal zullen verdwijnen.”

“Eigenlijk willen we op lange termijn een soort park creëren voor de omgeving,” benadrukt Geypen. “Buren mogen hier gerust samen met ons eens een barbecue aansteken. Dat past perfect binnen ons ‘inclusie’ verhaal: onze bewoners moeten thuis zijn in de samenleving, en dus ook in hun eigen directe omgeving.” Vandaag viert Ter Heide de eerste nieuwbouw met een foodtruckfestival op haar domein.