Home Artikel Weekend warm en koud !

Weekend warm en koud !

260


Aan de voorzijde van een storing, verbonden met een depressie over de Noordzee, wordt op korte termijn warme lucht naar onze streken gestuurd. Zondag trekt de regenzone over onze streken en wordt het gevoelig kouder. Na het weekend is het koeler en licht wisselvallig.


Vrijdag (30/08) is er flink wat zon, al komen er ook enkele hoge wolkenslierten voor en later op de dag wat onschuldige stapelwolken. Het blijft echter droog en de zon kan domineren. Het kwik bereikt een aangename 24 of 25 graden en er staat nauwelijks wind.


Zaterdag (31/08) krijgen we een opstoot van subtropische lucht. Waarschijnlijk wordt het de laatste tropische dag van het jaar bij maxima rond 30 graden. De zon domineert de hele dag en de wind waait zwak uit het zuiden.


Zondag (01/02) zijn er talrijke wolkenvelden, maar later komnen er meer opklaringen voor. Er kunnen enkele buien vallen, al lijkt de namiddag meestal droog te verlopen. Het wordt gevoelig kouder bij maxima rond 20 graden en de wind waait matig uit het westen.


Maandag (02/09) wordt er koele lucht over onze streken aangevoerd. Het kwik bereikt amper nog 20 graden en de matige westenwind voelt fris aan. De zon domineert evenwel en er zijn slechts enkele stapelwolken. De kans op een bui is klein, maar niet geheel uitgesloten.


Dinsdag (03/09) zorgen drukstijgingen voor flink zonnig weer met vrijwel geen wolken. Een zwak zuidelijk briesje voert iets zachtere lucht aan, waarbij het kwik kan oplopen tot 21 graden.

De volgende dagen staat er rustig en vrij zonnig weer op het programma. Het is wel eerder fris bij maxima rond of zelfs iets onder 20 graden. Op het einde van de week is er meer bewolking en vanaf het volgende weekend nemen de neerslagkansen toe.