Home Artikel Vannacht onweer !

Vannacht onweer !

231


Na de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.


Woensdag (28/08) kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke regenbui is mogelijk. Meestal is het echter droog. Het kwik bereikt tropische waarden bij gemiddeld 30 graden en de wind waait zwak uit het zuidwesten.


De nacht van woensdag op donderdag komt er een storing opzetten. Er kunnen in de avondperiode en tijdens de nacht plaatselijk hevige onweersbuien voorkomen, vergezeld van windstoten, hagel en een flinke plens hemelwater.

Donderdag (29/08) is het een stuk minder warm bij maxima rond 25 graden, maar koud is het uiteraard niet. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het is overwegend droog. De wind waait zwak uit het noordwesten.


Vrijdag (30/01) is er flink wat zon en er komen slechts enkele wolken voor. Het blijft droog en bij maxima rond 25 graden is het zomers warm. De wind waait zwak uit het zuidwesten.


Zaterdag (31/01) stuurt een matige wind uit het zuiden warme lucht naar onze streken. We krijgen nog een laatste opstoot van tropische lucht bij maxima rond 30 graden. Er is flink wat zon en het blijft droog.

Zondag (01/09) verlaat een storing in de vroege ochtend onze regio. Wolkenvelden en wat lichte regen maken plaats voor droog weer met opklaringen. De aangevoerde lucht is een stuk koeler, waarbij het kwik stagneert op 21 graden.


Na het weekend wordt het licht wisselvallig met soms enkele regenbuien. Er is echter ook nog geregeld plaats voor de zon. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen echter sterk toe. De maxima zijn eerder bescheiden en liggen meestal rond 20 of 21 graden.