Home Artikel Zaterdag veel wind !

Zaterdag veel wind !

347

Een depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.


Zaterdag (10/08) wisselen wolken en opklaringen elkaar in vlug tempo af. Een enkele bui is niet geheel uitgesloten, maar meestal blijft het droog. De zuidwestenwind wakkert echter aan tot vrij krachtig en tijdelijk zelfs krachtig. Daarbij zijn er windstoten mogelijk tot 70 km/u. De maxima liggen rond 25 graden.


Zondag (11/08) doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.


Maandag (12/08) is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag komen er echter buien opzetten, soms stevig en vergezeld van onweer. De maxima liggen rond 21 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Dinsdag (13/08) is het geruime tijd droog met opklaringen. Na de middag neemt de bewolking echter toe en later komt er regen opzetten vanuit het wwesten. De maxima liggen rond slechts 19 graden en er staat een matige wind.

De volgende dagen handhaaft een westcirculatie zich en dat houdt in dat het erg wisselvallig blijft met geregeld regen of buien. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten en het kwik komt een fractie hoger uit bij gemiddeld 22 graden.