Home Artikel Zoö.eneve vrugger: Zonhovenaar vergeet hoed aan de andere kant van de wereld...

Zoö.eneve vrugger: Zonhovenaar vergeet hoed aan de andere kant van de wereld (maar hij komt gewoon terug)

474

Tijdens de zomermaanden is het komkommertijd. Dan is er traditioneel minder nieuws heet van de naald. Een ideale gelegenheid dus voor een frisse duik in het verleden van ons dorp. Leuk nieuws hadden we nog meer in 2006. Toen kwam er op het gemeentehuis van Zonhoven plots een vreemd postpakketje aan.

In de postpakketje zat… een hoed. De burgemeester van het Australische dorpje Gayndah -waarmee onze gemeente verbroederd is- had het hoedje aan de andere kant van de wereld op de post gedaan. Volgens hem was het van een Zonhovenaar, die het tijdens zijn bezoek aan Australië vergeten was. Hij vroeg of de gemeente kon achterhalen van welke inwoner het hoedje was?

En dat lukte. De eigenaar bleek na enig onderzoek Flor Vangeel te zijn. Hij herinnerde zich dat hij het hoedje tijdens zijn rondreis vergeten was. Zowel de burgemeester van Gayndah (Australië) als onze burgemeester van Zonhoven (toen nog Marilou Vanden Poel-Welkenuysen) hadden al het mogelijke gedaan om het hoedje van de andere kant van de wereld terug bij de eigenaar te krijgen.