Home Artikel Droog weekend !

Droog weekend !

229


Alvorens onstabiele luchtmassa’s onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.

Zaterdag (03/08) domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokkken. Op een lokaal drupje motregen na, blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind waait zwak uit het noordwesten.


Zondag (04/08) komt de zwakke wind uit het zuidoosten en voert droge landlucht aan. Het kwik kan met weinig wolken en veel zon, flink gaan klimmen. De maxima komen uit op 26 graden.


Maandag (05/08) verloopt een groot deel van de dag droog met flink wat zon. Na de middag komen er echter meer stapelwolken opzetten en wordt de kans op een plaatselijke bui groot. De maxima liggen rond 27 graden en de wind waait zwak uit het zuidwesten.


Dinsdag (06/08) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen een aantal buien, meer frequent in de namiddag. Het is wel warm bij maxima rond 25 graden, maar de zuidwestenwind wakkert aan tot matig.


De volgende dagen is het wisselvallig met geregeld een aantal buien, maar tussendoor is er ook ruimte voor wat zon. Het blijft vrij warm bij maxima rond 24 of 25 graden. Volgend weekend is het droog en warm op zaterdag, maar wordt het onweerachtig op zondag.