Home Artikel Zoö.eneve vrugger: Zonhovenaar won in Nederland halve marathon (terwijl hij bij de...

Zoö.eneve vrugger: Zonhovenaar won in Nederland halve marathon (terwijl hij bij de start nog op het toilet zat)

527

Tijdens de zomermaanden is het komkommertijd. Dan is er traditioneel minder nieuws heet van de naald. Een ideale gelegenheid dus voor een frisse duik in het verleden van ons dorp. In 2006 haalde een Zonhovenaar één van de strafste sportprestaties ooit binnen. Hij won de ‘halve marathon’ in het Nederlandse Nuenen, hoewel hij bij de start zelfs nog op het toilet zat.

Het was de 24-jarige Vincent Nardozza die vanop het toilet plots het startschot hoorde knallen. Nochtans had hij zich even voordien voor de wedstrijd ingeschreven, en wou hij absoluut deelnemen. “Omdat ook het toiletpapier op bleek, heb ik heel wat moeten stuntelen voor ik de startlijn haalde,” zo getuigde hij aan de krant in 2006. Iedereen was natuurlijk al lang vertrokken toen hij aan de start verscheen. Maar tot grote verbazing van de organisatoren van de ‘Van Goghloop’ liep Vincent vlotjes de meer dan honderd andere lopers voorbij… om uiteindelijk alsnog als allereerste over de finish te gaan. Zo liet hij iedereen letterlijk een -euh- poepje ruiken.