Home Video Dertig jaar broederschap: Gayndah (Australië) – Zonhoven

Dertig jaar broederschap: Gayndah (Australië) – Zonhoven

706

Dertig jaar al heeft Zonhoven als de enige Belgische gemeente een warme broederband opgebouwd met een dorp helemaal aan de andere kant van de wereld. 16.000 kilometer ligt er tussen Zonhoven en het Australische Gayndah.

Maar nog altijd hebben beide gemeentes veel contact met elkaar. Ons Sint Jan Berchmans Instituut staat bijvoorbeeld in contact met de secundaire school down under. Om de dertigjarige broederband te vieren waren donderdagavond zes Australische inwoners van Gayndah eregast in het gemeentehuis. Onder hen ook Mike Goebel, de Australiër die destijds goed bevriend raakte met onze voormalige gemeentesecretaris Godfried Vaes. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de broederband wisselden de Scouts Juventa een sjaaltje uit met de Scouts van Gayndah.