Home Weer Hoge maxima !

Hoge maxima !

164


Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.


Woensdag (17/07) , na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolknig. De maxima liggen rond 25 graden. Er staat een zwak briesje uit het noorden.

Donderdag (18/07)  is het vaak droog bij een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Lokaal is er echter kans op een bui. De maxima liggen rond 24 of 25 graden en er staat een matige westelijke wind.


Vrijdag (19/07) is het, op een enkel drupje regen na, zo goed als droog bij een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Het kwik bereikt 25 graden. Zwakke tot matige westelijke wind.


Zaterdag (20/07) zijn er redelijk wat wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Een onweerachtige bui is niet geheel uitgesloten. De maxima liggen rond 27 graden.


Zondag (21/07)  wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt gemiddeld 26 graden.
Na het weekend is er kans op een hittegolf. Het zou meerdere dagen 30 graden of warmer kunnen worden, maar er is ook een onweersdreiging aanwezig.