Home Artikel Wolkenvelden

Wolkenvelden

406


Een hogedrukgebied met kern over de Britse Eilanden brengt rust in de atmosfeer. De stroming wordt echter noordelijk met aanvoer van koele en vochtige lucht. De temperaturen zijn tijdelijk aan de lage kant. Op het einde van volgende week wordt het warmer, maar de kans op neerslag en onweer neemt toe.

Zaterdag (13/07) is het somber in de ochtend met veel lage bewolking. Bij momenten kan er een drupje motregen vallen, maar vaak is het ook droog. Na de middag breekt de bewolking open en is er wat zonneschijn. Op een lokale regenbui na, blijft het dan overwegend droog. De maxima liggen rond 22 graden en er waait een matige wind uit het noordwesten.


Zondag (14/07) wordt een overwegend droge dag. De talrijke wolkenvelden in de ochtend, maken stilaan plaats voor wat zon in de namiddag. Het is rustig weer met weinig wind en de maxima komen uit op gemiddeld 21 graden.

Maandag (15/07) ziet er vrij somber uit. Er is veel bewolking en het is nog de vraag of de zon kan doorbreken. Het blijft wel droog. De temperaturen zijn aan de koele kant bij maxima rond 20 graden.


Dinsdag (16/07) verloopt de ochtend grijs met veel lage wolken. Na de middag lijkt de zon er door te kunnen breken en dan kan het kwik oplopen tot 21 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.


De volgende dagen bereikt het kwik zomerse waarden bij maxima rond of zelfs iets hoger dan 25 graden. De atmosfeer is echter onstabiel en de kans op enkele buien, soms met een donderslag, wordt groter. Tussendoor is er echter ook ruimte voor de zon.