Home Artikel Zomers warm !

Zomers warm !

161


Een wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakek storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.


Vrijdag (05/07) maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige westen tot noordwestenwind.


Zaterdag (06/07) wisselen zonnige perioden af met enkele wolkenvelden. Tijdelijk is er meer bewolking mogelijk, maar het blijft droog en het kwik bereikt een zomerse 26 graden. De westelijke wind wakkert aan tot matig.


Zondag (07/07) zijn er zwaar bewolkte perioden, maar het blijft droog en er is af en toe ook wat zon. Het wordt minder warm bij maxima rond 20 graden en de zwakke tot matige noordwestenwind voelt fris aan.


Maandag (08/07) is er geregeld zon bij 20 graden. Er staat echter een fris briesje uit het noorden.


Dinsdag (09/07) is er veel zon bij 21 graden, maar ook nu komt de wind nog uit het noorden.


Woensdag en donderdag is er meer bewolking met kans op een drupje regen. De neerslaghoeveelheden zijn evenwel erg beperkt. De dagen nadien blijft het droog, is er meer zon en wordt het opnieuw wat warmer.