Home Artikel Bestuurder draait oprit op om aan alcoholcontrole te ontsnappen (maar de politie...

Bestuurder draait oprit op om aan alcoholcontrole te ontsnappen (maar de politie trapt daar niet in)

884

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de lokale politie alcohol- en drugscontrole gehouden op verschillende locaties in de zone.

Aan de Wijvestraat in Zonhoven probeerde een bestuurder op een originele manier aan die controles te ontsnappen. Hij draaide vlak voor het dispositief een oprit van een woning op, en deed daar alsof het zijn bestemming was. Dat was echter buiten de alerte politiemensen gerekend, die hem alsnog lieten blazen. De betrokken bestuurder bleek effectief onder invloed van alcohol te zijn. In totaal bliezen twee van de 176 gecontroleerde bestuurders aan de Wijvestraat positief. Eén minderjarige bestuurder werd betrapt achter het stuur zonder rijbewijs.