Home Video Hevige brand in werkplaats achter Q8 tankstation

Hevige brand in werkplaats achter Q8 tankstation

1568

Donderdagochtend heeft een hevige brand een werkplaats vernield achter het Q8 tankstation aan de Heuveneindeweg in Zonhoven. Iedereen kon op tijd naar buiten rennen, maar de werkplaats zelf is helaas volledig verloren.

“Er waren mazouttanks in het gebouw aanwezig,” zegt Luitenant Frederick Vanderhave van brandweerzone Zuid West Limburg. “En er is uiteraard altijd een risico als er een brand woedt, zo vlakbij een tankstation. Toch was er gelukkig een degelijke scheidingswand aanwezig. We zijn bovendien met heel wat manschappen en tankwagens ter plaatse gekomen. Samen hebben we het vuur kunnen beperkten tot de werkplaats. Het voorste gedeelte met de woning en de tankshop lijkt daarmee gevrijwaard. Helaas was de werkplaats wel bedekt met klassieke asbestplaten. Daarom hebben we metingen gedaan in de onmiddellijke omgeving. Die blijken geruststellend te zijn.” Inmiddels is het vuur onder controle. Uit voorzorg werd de omgeving wel afgezet en werd ook het verkeer op de Heuveneindeweg tussen Zonhoven-centrum en Hasselt onderbroken.