Home Video Dak van woning vat vuur aan Vertakking

Dak van woning vat vuur aan Vertakking

627

Aan de Vertakking in Zonhoven is woensdagmiddag brand uitgebroken aan het dak van een woning. Toen brandweerzone Zuid West Limburg ter plaatse kwam hing rond het huis al een hevige rookontwikkeling.

Niemand was aanwezig in het leegstaande huis, en dus drongen de brandweerploegen snel het pand binnen. Zo konden ze de smeulende brand meteen langs binnen aanvallen. Vermoedelijk waren de eerste vlammen ontstaan door een kortsluiting, net onder het dak. Een deel van het dakrand aan de achterzijde liep daardoor schade op. Maar door de snelle tussenkomst van de brandweer bleef het vuur beperkt tot de achterkant. Tijdens de bluswerken sloot de politie de parallelweg naar de handelszaken tijdelijk af voor het verkeer.