Home Artikel Auto belandt op treinspoor aan Verbindingsweg na slippartij

Auto belandt op treinspoor aan Verbindingsweg na slippartij

1214

Op het kruispunt van de Hortweidenweg met de Verbindingsweg in Zonhoven is zaterdagavond een bestuurder geslipt. De bestuurder wilde afslaan naar de Verbindingsweg net naast de spoorlijn Hasselt-Mol, maar vloog van de rijbaan.

Zijn Ford Fiësta ramde daar drie paaltjes van de omheining en kwam naast de spoorweg tot stilstand. Meteen werd alarm geslagen bij de hulpdiensten en bij Infrabel, de beheerder van het Belgische spoorwegnet. Een geluk bij een ongeluk: zaterdagavond waren er net werkzaamheden bezig op de spoorlijn, waardoor het treinverkeer uitzonderlijk al was stilgelegd. Daardoor kwam een medewerker van Infrabel enkel nog de schade aan de omheining opmeten. De bestuurder zelf kon eerder lichtgewond uit zijn wagen kruipen.