Home Artikel Het wordt kouder !

Het wordt kouder !

431

Alvorens een storing ons op donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Boevendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.


Woensdag (01/05) , na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en aangenaam bij maxima rond 16 graden. Er is weinig wind.

Donderdag (02/05) vallen er een aantal buien bij maxima rond 15 graden. Het gaat harder waaien uit het westen.


Vrijdag (03/05) domineren wolkenvelden, maar zijn er ook enkele opklaringen. Een drupje motregen is niet uitgesloten, al is het meestal droog. De maxima liggen rond 11 graden en er staat een gure wind uit het noordwesten.

Tijdens het weekend zijn de neerslagkansen hoog. Het wordt bovendien gevoelig kouder bij maxima op zaterdag rond 9 of 10 graden. Er staat eveneens een gure noordwestenwind.