Home Artikel Gemeenteraad: Straks ook fuiven in de ‘Kuil’ van de Teut?

Gemeenteraad: Straks ook fuiven in de ‘Kuil’ van de Teut?

1860
De 'kuil van Zonhoven' is al legendarisch door het veldrijden. Nu wordt het dus ook een locatie voor openlucht cinema

Op de gemeenteraad van maandagavond heeft oppositiepartij Zonhovens (voorheen sp.a) positief gereageerd op komst van extra camerabewaking in het centrum van de gemeente. Raadslid Sven Lieten vroeg ook de toegang naar de Halveweg beter te beveiligen.

“Nu staat er wel een ANPR camera aan het uitrittencomplex 29 van de E314 naar de Omleidingsweg. Alleen kunnen mensen met slechte bedoelingen nog ontsnappen via de N72 Vogelsancklaan richting Zolder, en daar de oprit naar de E314 nemen,” aldus Sven Lieten. “Kunnen we daar ook niet beter zo een ANPR camera plaatsen?” Volgens burgemeester Johny De Raeve (Open VLD) had het uitrittencomplex ter hoogte van de Omleidingsweg prioriteit. “Maar allicht zal het cameranetwerk steeds fijnmaziger worden, en komt op termijn ook de invalsweg naar de Halveweg aan de beurt.”

Vlaamse feestdag

Oppositiepartij Vlaams Belang vroeg bij monde van raadslid Jean-Paul Briers meer aandacht voor de Vlaamse feestdag. “Kunnen we die in Zonhoven ook niet meevieren?” Maar volgens schepen van feestelijkheden Johan Vanhoyland (Open VLD) gebeurt dat al. “We hebben ons evenement Zonhoven trapt door, dat aansluit bij de reeks evenementen ‘Vlaanderen feest’. Het vindt plaats, in de periode net voor de officiĆ«le Vlaamse feestdag. Omdat we ook voldoende Nederlandstalige muziek programmeren, kregen we er van de Vlaamse overheid in 2018 al een subsidie van 1.260 euro voor.

De kuil

Oppositiepartij CD&V vindt dat de beruchte ‘kuil’ in Zonhoven in de toekomst meer gebruikt kan worden voor evenementen. “Ik merk al dat er een openlucht-filmvoorstelling gepland is in september,” aldus raadslid Dominic Tholen. Misschien kunnen we die kuil in de toekomst ook gebruiken voor bijvoorbeeld de buitenspeeldag, of voor een openluchtfuif voor de jeugdverenigingen?” Een verzoek dat volgens de meerderheid alleen door het Agentschap Natuur en Bos goedgekeurd kan worden, want de kuil sluit aan bij het natuurgebied De Teut. Op jaarbasis zijn er nu al evenementen zoals de Cyclocros, de jumping en de activiteiten van de hondenschool die toegelaten worden.

Nieuw binnengebied aan Kleine Hemmenweg

Tussen de Steentweg, de Vilhoekstraat en de Kleine Hemmenweg zijn plannen voor een nieuwe verkaveling van het binnengebied. “Ik lees in de plannen dat er plaats is voor 23 kavels en ook enkele appartementen,” aldus raadslid Dominic Tholen. “Ik schat dat er in de toekomst elke morgen zo een zestig wagens het binnengebied zullen in- of uitrijden. Op zich is dit een goed project, want het sluit mooi aan bij Zonhoven-centrum. Wel zijn er maatregelen nodig om de aansluiting op de Kleine Hemmenweg veilig te laten verlopen, want we zitten daar met verschillende scholen in de buurt.” Een suggestie die de meerderheid beloofde mee te nemen.