Home Kort nieuws Fietsdief uit Zonhoven loopt tegen de lamp dankzij camerabeelden

Fietsdief uit Zonhoven loopt tegen de lamp dankzij camerabeelden

1196

Een man uit Zonhoven is ontmaskerd als fietsdief, dankzij camerabeelden en het speurwerk van de lokale politie Limburg Regio Hoofstad. Op de beelden was te zien hoe de man een elektrische fiets meenam aan de bibliotheek op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.

Enkele weken geleden kwam er bij de politie een aangifte van een fietsdiefstal binnen. Op camerabeelden van de stad Hasselt was duidelijk een verdachte te zien die de fiets meenam. Hij gebruikte zelfs een slijpschijf om het slot te verwijderen. De politie-inspecteurs herkenden meteen de verdachte op de camerabeelden. In de woning van de man in Zonhoven vond de politie nog een tweede gestolen elektrische fiets terug. Beide fietsen werden inmiddels terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars.

“Door het goede weer ruilen veel mensen de auto opnieuw in voor de fiets,” zegt korpschef Philip Pirard. “Helaas betekent dit dat ook de fietsendieven terug in actie schieten. Daarom hebben wij, samen met verschillende partners zoals bijvoorbeeld het parket Limburg, de strijd tegen fietsdiefstallen opnieuw opgevoerd. Veel fietsdiefstallen vinden plaats in het centrum van de stad. Het cameranetwerk dat hier werd uitgerold, is voor ons echter een fantastisch hulpmiddel. Op basis van de camerabeelden kunnen wij al enorm veel diefstallen oplossen.”

De politie Limburg Regio Hoofdstad vraagt dat burgers nog om zo snel mogelijk aangifte doen wanneer hun fiets gestolen werd. Zonder aangifte is het voor de politiediensten onmogelijk om gevonden fietsen terug aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen.