Home Artikel Zonhoven minst gebruikte treinhalte van Limburg

Zonhoven minst gebruikte treinhalte van Limburg

549

De treinhalte Zonhoven aan de Halveweg is de minst gebruikte stopplaats van de NMBS in onze provincie. Dat blijkt uit cijfers die de kranten van het Mediahuis vanmorgen publiceren.

Dagelijks nemen 61 reizigers de trein vanuit Zonhoven. Dat is wel al een stijging, want in 2013 waren er nog maar 59 reizigers per dag. Zonhoven staat daarmee op de achtste plaats in de ‘top tien’ van minst gebruikte treinhaltes van heel Vlaanderen. De stopplaats in Zonhoven ging overigens pas in 2012 open. De NMBS relativeert bovendien de cijfers. De tellingen gebeuren op het zicht en tijdens een willekeurig gekozen moment. Daardoor zijn sterke schommelingen mogelijk. Er zijn zeker geen plannen om de treinhalte weer te sluiten. Opvallend: de stopplaats in Kiewit tussen Hasselt en Zonhoven kent de meest spectaculaire groei. Daar stapten vorig jaar dagelijks 737 reizigers op, tegenover 433 in 2013.