Home Artikel Dit is de affiche van ‘Zonhoven trapt door 2019’

Dit is de affiche van ‘Zonhoven trapt door 2019’

1667

Hij is bekend: de affiche van ‘Zonhoven trapt door’ 2019. De gemeente trapt het begin van de zomer traditioneel op gang met een dorpsfeest en optredens. Dit jaar komt onder meer Daan Deluxe het podium bestormen.

“Voor de editie 2019 hebben we de setting wel gewijzigd,” zegt Schepen van feestelijkheden Johan Vanhoyland (Open VLD). “Daardoor wordt meer ingezet op beleving. Het podium komt bijvoorbeeld aan de kant van het Martenshuys te staan. Het kinderdorp verhuist naar het grasveld, naast de kerk. Voor het proeven op ‘Zonhoven Culinair’ krijgen we zo meer plaats, wat ook meer mogelijkheden geeft voor ruimere terrassen en een persoonlijke inkleding van elke culinaire stand.

‘Zonhoven danst, zingt en loopt door’

Nieuw is verder dat de organisatoren op zaterdag om 14.00 uur starten met ‘Zonhoven Danst en Zonhoven Zingt Door’. “Iedere liefhebber van stijldansen kan er onder begeleiding van de plaatselijke dansschool, een dansje wagen op de houten plankenvloer. De toeschouwers mogen hen vanop het terras al zingend aanmoedigen. ’s avonds om 19.00 uur gaat de tweede editie van ‘Zonhoven loopt door’ weer van start. Vorig jaar werd die loopwedstrijd door enkele winkels en Zonhovense openbare gebouwen voor het eerst georganiseerd. Daar komt nu dus een vervolg op.”

Daan Deluxe

En dan dus de affiche van optredens: op zaterdagavond is er het hoofdoptreden van Daan Deluxe. Op zondag passeren de Ketnetband, de Fox-band, de Schlagerij, Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s de revue. Ine en de Soulbrothers sluiten straks de editie van 2019 van ‘Zonhoven trapt door’ af. Die gaat dit jaar door op zaterdag 29 en zondag 30 juni.