Home Artikel Termolen krijgt opnieuw een volwaardige kermis

Termolen krijgt opnieuw een volwaardige kermis

2042
Termolen krijgt weer een volwaarde kermis, beloven Etienne Philtjens (links) en Katrien Hoebers (rechts)

Ooit had deelgemeente Termolen in Zonhoven een volwaardige kermis. Maar die is helaas erg gekrompen. De laatste jaren stond er eigenlijk alleen nog maar één snackkraam op de hoek van de Korenmolenweg en de Molenweg.

“Zonde,” zo vindt Etienne Philtjens. Hij wil terug meer leven in de brouwerij krijgen op Termolen. “Daarom ben ik met verschillende foorkramers gaan praten,” zegt hij. Ook gemeenteraadslid Katrien Hoebers (Open VLD) werd ingeschakeld. Intussen hebben al verschillende foorkramers toegezegd. “We hebben een botsautokraam, een schiettent, eendjes vissen, een ballenwerpkraam, een lunapark, een frituur én een hotdogkraam,” aldus Philtjens. “Alleen naar een paardenmolen zijn we nog op zoek.” Onze nieuwe, volwaardige kermis gaat door op 17, 18 en 19 mei aan de Kneuterweg, waar hij in het verleden trouwens ook stond. In dat weekend is het net schoolfeest van de lokale basisschool Lettermolen. In praatcafé ’t Kultureel zorgen we datzelfde weekend voor een optreden, zodat we weer een echt feestweekend krijgen voor deze deelgemeente.”