Home Video Nieuwe records op BK ‘vrachtwagentrekken’ in Zonhoven

Nieuwe records op BK ‘vrachtwagentrekken’ in Zonhoven

1756

De allergrootste spierbundels van België én Nederland verzamelden zondagnamiddag in Zonhoven voor het ‘Belgisch Kampioenschap vrachtwagen trekken’. Even met de hand een truck van 18 ton in beweging krijgen? Er zijn het die het kunnen. De winnaar Pascal Schoensetters verpulverde alle records, en won voor de vijfde keer op rij.

“Het geheim? Goh ik zou het niet weten,” zegt Pascal Schoensetters. “Ik train natuurlijk wel heel veel in de fitness. In de maanden december en januari zit ik daar voluit op kracht te trainen. Nadien volgen nog de roei-oefeningen. Thuis heb ik helaas geen truck staan om te proberen. En dus is het vooral vertrouwen op jezelf, en de juiste techniek vinden. De eerste ronde waarbij we trekker én oplegger met een soort harnas rond ons lijf vooruit moeten krijgen, ging het eigenlijk niet eens zo lekker. Maar in het tweede deel waarbij we de truck met een touw vooruit moesten krijgen, ging het voor mij juist heel goed. Ik voelde het bij de eerste greep: dit wordt mijn nieuw record.”

Ook voor vrouwen

Bij de ‘lichtgewichten’ van minder dan 105 kilo werd Toon Boogarts verrassend kampioen. Hij nam voor de eerste keer deel. En wie dacht dat vrachtwagentrekken enkel was voor mannen met een overdosis aan testosteron, heeft het mis. Er zijn ook vrouwen die een tientonner met hun handen in beweging krijgen. Vier van hen kwamen zondag hun kans wagen in Zonhoven. Kampioene bij de dames werd de Nederlandse Liesbeth De Haan.

Klik hier voor het artikel en het foto-album van Het Laatste Nieuws