Home Artikel Net zoals de oude monikken werkt Zonhovenaar Geert de Sutter aan miniaturen

Net zoals de oude monikken werkt Zonhovenaar Geert de Sutter aan miniaturen

452

Geert De Sutter uit Zonhoven maakt al jarenlang strips en illustraties. Recent werkt hij, net als de monniken in de oude scriptoria van middeleeuwse abdijen, minutieus aan moderne miniaturen, interpretaties van eeuwenoude thema’s, in een eigentijdse stijl.

Na de expo in de kathedraal van Angoulême (FR) in 2017 ‘Sur les chemins de Compostelle’ en de tentoonstelling op de Art & Antiques Fair in de Grenslandhallen in Hasselt, exposeert Geert De Sutter in GC Tentakel in Zonhoven van vrijdag 5 april tem zondag 5 mei 2019.

Hij presenteert u een collectie unieke tekeningen, naar aloude traditie volledig met de hand op papier uitgevoerd, ingeïnkt met de pen, ingekleurd met aquarell en opgehoogd met goudverf.Hij laat zich inspireren door de Romaanse Beeldhouwkunst, de Schilderkunst van de Vlaamse Primitieven, middeleeuwse retabels en glasramen, maar vooral door de Bourgondische Miniatuurkunst. Thema’s als de strijd van de Katharen in de Languedoc, de pelgrimroutes naar Compostella of het leven in afgelegen abdijen komen aan bod.