Home Artikel Burgemeester Johny De Raeve en schepen Frederick Vandeput kandidaat bij verkiezingen 26...

Burgemeester Johny De Raeve en schepen Frederick Vandeput kandidaat bij verkiezingen 26 mei

1555
Frederick Vandeput (links) en Johny De Raeve (rechts) staan op de Open VLD kieslijsten van 26 mei

Op 26 mei zijn het in ons land opnieuw verkiezingen voor het Vlaamse én het federale parlement. Vanuit Zonhoven heeft Open VLD alvast twee kandidaten op de lijsten staan.

De liberalen hebben vandaag hun Limburgse lijst goedgekeurd. “Omwille van de goede uitslag die Open VLD Zonhoven heeft gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, kiest de partij ervoor om twee prominente plaatsen aan Zonhovenaren te geven,” zegt Open VLD voorzitter Bart Heleven.

Voor economie en klimaat

Burgemeester Johny De Raeve wordt lijstduwer in Limburg op de Vlaamse lijst. “Het is minister en lijsttrekker Lydia Peeters die me persoonlijk vroeg om de lijst te duwen. Ik zet graag mijn schouders onder deze ploeg. Het zijn belangrijke verkiezingen. Samen moeten we de lat hoog leggen. We willen ambitie tonen voor de economie en het klimaat. We staan aan kant van de Vlaming die vooruit wil,” aldus burgemeester Johny De Raeve.

Zonhovense recepten

Schepen Frederick Vandeput krijgt de derde plaats op de federale Kamerlijst. “We zijn er van overtuigd dat de Zonhovense recepten ook op nationaal niveau kunnen worden ingezet. In Zonhoven houden we de schuld per inwoner laag en zorgen we dat het financiële plaatje klopt. Wat in Zonhoven kan, moet op nationaal niveau ook kunnen. Een gezonde begroting is essentieel als we de uitdagingen van morgen willen aangaan zoals de vergrijzing of investeringen in infrastructuurwerken.”

Bij de vorige verkiezingen raakten telkens de eerste twee kandidaten op de Limburgse liberale lijst verkozen. De derde plaats is dus -zeker voor de federale kamer- een eerder onzekere plek. Op dit moment heeft Zonhoven trouwens geen vertegenwoordigers meer in het Vlaamse of het federale parlement. Bij een grote verkiezingsoverwinning van Open VLD Limburg zou dat eventueel wel opnieuw kunnen. Of andere partijen op 26 mei Zonhovense kandidaten op hun lijst hebben staan, is voorlopig nog niet bekend.

Boost

“De gemeenteraadsverkiezingen in oktober hebben ons een echte boost gegeven,” besluit Johny De Raeve. “Als Burgemeester sta ik dicht bij de mensen en ben ik goed op de hoogte van wat er leeft. Ik vraag het vertrouwen van de Limburgers om die ervaring mee te nemen naar het Vlaams Parlement”.