Home Artikel Zonhoven onderzoekt nevenbestemmingen voor de parochiekerken

Zonhoven onderzoekt nevenbestemmingen voor de parochiekerken

1246
De gemeente Zonhoven heeft een studie besteld om nevenbestemmingen voor de kerken van Termolen en Ter Donk te onderzoeken. Beide kerken worden – naast de bijzondere plechtigheden – nog één keer per maand gebruikt voor een klassieke zondagsviering. Ook voor de kerk van de Halveweg wordt sinds vorige jaar bekeken om er een bibliotheek, een repetitieruimte en een cafetaria onder te brengen.

“Alles gebeurt in goed overleg met het kerkfabriek en de parochies,” benadrukt bevoegd schepen Frederick Vandeput (Open VLD). “Maar het is natuurlijk wel logisch dat we al naar de verdere toekomst kijken. Voor de kerken Sint-Eligius van Ter Donk en O.L.V. Maagd der Armen van Termolen gaan we bekijken of nevenbestemmingen mogelijk zijn, of dat een totale herbestemming op langere termijn kan voor die gebouwen. Een beslissing is nog niet genomen, maar we kunnen op die manier wel de toekomst voorbereiden. In de wijk Termolen is er bijvoorbeeld nu al een erg grote nood: daar ligt het kerkgebouw pal tussen de schoolblokken van basisschool de Lettermolen. Die kampt al jaren met een vervelend plaatsgebrek, waarvoor de kerk eventueel een oplossing zou kunnen bieden. We moeten wel de resultaten van de studie afwachten, waarna we nog in overleg gaan met de parochie.”

Klik hier voor het volledige bericht