Home Artikel Nieuw verkeersbord tussen Zonhoven en Hasselt: opgepast overstekende everzwijnen

Nieuw verkeersbord tussen Zonhoven en Hasselt: opgepast overstekende everzwijnen

725
Het verkeersbord staat sinds deze week langs de Kiewitstraat tussen Zonhoven en Hasselt

Langs de Kiewitstraat tussen Zonhoven en Hasselt de stad deze week de eerste verkeersborden laten plaatsen, om bestuurders te waarschuwen voor de vele overstekende everzwijnen.

De buurt rond de Pukkelpopweide en het lokale vliegveldje van Kiewit worden al een tijd geplaagd door grote kuddes van die dieren. Die steken ’s nachts vaak in grote groepen de rijbaan over. Zelfs langs de drukke verbindingsweg Hasselt-Eindhoven werden de dieren al gesignaleerd, waardoor bestuurders in de remmen moeten vliegen. De borden worden al enkele jaren gebruikt in Nederland, en met dezelfde waarschuwingsborden hoopt nu ook Hasselt toekomstige aanrijdingen met de vele everzwijnen te vermijden ter hoogte van Kiewit.

Lees ook: sinds 2014 tien ongevallen met overstekende everzwijnen