Home Artikel Foto-album: VTM journalist Robin Ramaekers is ere-zonneridder

Foto-album: VTM journalist Robin Ramaekers is ere-zonneridder

924

Zeg nooit meer gewoon VTM-journalist Robin Ramaekers uit Zonhoven. Voortaan is het journalist én vooral ere-Zonneridder Robin.

De ere-zonneridder 2019 associëren we misschien niet meteen met een leuk feestje. Als oorlogsverslaggever voor VTM, zit Robin Ramakers vaak in een verre uithoek van de wereld, waar het niet zo gezellig is. De dictatuur van Noord Korea? De ellende bij de bevolking van Jemen? Ergens een verwoestende aardbeving of tsunami? Hij heeft het gezien en hij brengt er dapper verslag van uit. Maar de band met zijn hometown Zonhoven? Die is Robin nog lang niet verloren. “Natuurlijk kom ik er nog vaak terug. En carnaval? Ja, ik hoop dat ik er dit jaar bij kan zijn. Maar als er ergens in de wereld een conflict uitbreekt waar ik als verslaggever naar toe moet, dan is het moeilijk. Of ik carnaval leuk vind? Ik moet toegeven dat ik er de laatste jaren niet meer bij was, maar ik heb er zeker ontzettend leuke herinneringen aan. Vroeger woonden we zelf aan de Kleine Eggestraat, en dan kwam de stoet bijna aan onze deur voorbij. Heel leuk was dat. Ik hoop op wereldvrede op zondag 3 maart, dan ben ik er graag nog een keer bij.”

Foto’s: Jean-Paul Magdelijns

Klik hier voor het hele album van de machtsoverdracht.